Andebarkji

Det startet med stiftelsesmøte på Torpo, en bok med hallinguttrykk og 12 ivrige terrengsyklister i 1998. Etter det har det gått både utfor, oppover og langsetter.

I dag teller sykkelklubben Andebarkji TSK 250 medlemmer; flest fra Hallingdal, men Valdres, Østerrike, Tsjekkia, Sverige, Vingrom, Stavern og Bergen er også representert.

Fokuset er å rekruttere folk til sykkelsporten, skape idrettsglede og å komme seg ut

Det er duket for første SpareBank 1 Cup på Gol. Aldersspennet er stort og det er god stemning på start før klar-ferdig-gå! Grusskyen står og vips er alle ute i terrenget. Her samles foreldre, barn og andre sykkelentusiaster for å måle krefter, men mest av alt for å ha det gøy. Hele spekteret er representert; både i alder og i form. I løpet av sesongen er det totalt syv ritt i serien som holdes rundt i hele Hallingdal. Det kåres sammenlagt vinnere og man kan stikke av med et treningsstipend for gjev innsats. Fokuset er å rekruttere folk til sykkelsporten, skape idrettsglede og å komme seg ut.

Ole Bjørn Tretterud har passert målstreken.

Ole Bjørn Tretterud har passert målstreken.

En av dem som har vært med i Andebarkji fra starten av er Ole Bjørn Tretterud. En ekte sykkelentusiast med et stor hjerte for klubben. Selv om han etter hvert har begynt å stille i seniorklassen, er det ikke noe å si på formen. Han liker slettes ikke å sykle i skyggen av konkurrentene og Birken er fast på programmet hvert år. Tross et sterkt konkurranseinstinkt, er det viktig for Ole Bjørn at Andebarkji tar vare alle typer syklister. Lek og moro skal stå side om side med aktiv satsing. Han ønsker å stimulere medlemmene til å delta i sykkelritt av alle kategorier. På det meste har Andebarkji stilt med 63 startende på Birken, og nå er det også en liten elite som sikter mot Norges Cup. Sommerens høydare er uansett SpareBank 1 Cup i Hallingdal.

Spenningen er til å ta og føle på når Eskil Herheim (9) tråkker til alt han har oppe i skogholtet. Det går fort og hakk i hel følger kompisene Oskar Revelj (9) og Erik Espeli (8). De skal igjennom den minste løypa i dag, men det er mange nok tråkk for korte bein. Eskil holder teten helt til mål og det stråler vinnerglede av geilingen. Storesøster Synne (11) sykler inn til en førsteplass i sin klasse. De synes det er gøy med en seier, men det har ikke så mye å si egentlig. Aller mest teller det å møte venner, være ute og å sykle. Neste gang er det noen andres tur til å ligge lengst frem i sporet.

SpareBank 1 Hallingdal Valdres er fast sponsor til Andebarkji TSK.

Tekst: Nina AamotAndebarkji
ande = puste
barkjen = tungpustet
250 medlemmer
En kilde for pur idrettslig glede
Kast deg på sykkelen og bli medlem!
www.andebarkji.com