Byttehelgen – støttet av SpareBank 1 Hallingdal Valdres

Byttehelgen er en bruktmesse som arrangeres av klubber og idrettslag over hele landet. Det er godt for miljøet, lommeboka, klubbkassen og plassen i kjelleren.

Byttehelgen gir både barn og voksne mulighet til å skaffe seg utstyret de trenger til en billig penge. Samtidig får folk mulighet til å ta en opprydning hjemme og selge unna det de ikke trenger lenger.

Lørdag 23.november gjentok Valdres Storhall suksessen fra de to forrige årene og arrangerte byttedag i form av en høstmesse. Bruktmessen i Valdres arrangeres i samarbeid med SpareBank 1 Hallingdal Valdres og er et glimrende eksempel på en byttedag som både er gunstig for miljøet og en trivelig sosial happening i bygda.

Daglig leder i Valdres Storhall, Carl Frithjof Tidemand-Johannessen, forteller at høstmessen er populær og samler folk i alle aldre. Her finnes det noe for enhver smak. Det selges alt fra barneklær, leker, bøker og skiutstyr til antikviteter, kjøkkenutstyr og mye annet.

På høstmessen i Valdres har de også valgt å ønske lokal mat og lokalproduserte håndverksprodukter velkommen – nok et miljøriktig tiltak.

– Jeg tør ikke si noe eksakt tall på hvor mange som pleier å komme innom høstmessen vår, men et par hundre er nok ikke langt fra sannheten, anslår Tidemand-Johannessen.

Han forteller at dette er de godt fornøyd med, men at det likevel er plass til mange flere. – Vi pleier å ha rundt 30-40 forskjellige selgere, og for at disse skal få noe igjen for innsatsen er det viktig at folk viser interesse og kommer innom høstmessen, sier han.

Byttehelger i hele landet

Byttehelgen er «Norges største dugnad for ny skiglede». I løpet av november arrangeres Byttehelgen av rundt 100 klubber i hele Norge. De fleste arrangerer Byttehelgen 9.-10.november, men noen velger å bruke andre helger.

Mange av oss setter pris på en god grunn til å ta en opprydning i kjelleren, garasjen eller boden. Gammelt utstyr gis nytt liv ved å la andre få glede av det. At stadig flere velger å både kjøpe brukt og selge ting de ikke trenger lenger er også godt nytt for miljøet.

Klubbene som arrangerer Byttehelgen får vanligvis en liten andel av salgsprisen rett i klubbkassa. En vinn-vinn-vinn-vinn situasjon – for selger, kjøper, klubben og miljøet!

I samarbeid med Norges Skiforbund Langrenn og idrettsklubbene rundt om i landet er Sparebank1 stolt av å være med på å gjøre Byttehelgen mulig.

Nå er vi så heldige å ha en ung generasjon som er mer bevisst på miljø og klima enn noen gang tidligere. Byttehelgen er et konkret tiltak for å fremme slike holdninger i hele befolkningen. Det er også gledelig å kunne være med på å legge til rette for at flere skal kunne ta del i ski- og idrettsgleden til en overkommelig pris – uansett hvilken økonomisk situasjon man er i.

Hvordan arrangere en Byttehelg

Alle klubber som kan tenke seg å arrangere en Byttedag eller Byttehelg får god starthjelp av Sparebank1 i form av en gratis Byttehelgspakke. Denne inneholder blant annet t-skjorter til de som jobber som frivillige, plakater til bruk ute, inne og i nærmiljøet, store flagg som viser vei og merkelapper til utstyr.

I tillegg får klubbene tips og gode råd til hvordan Byttehelgen bør planlegges og gjennomføres, samt tilgang til å laste ned mye nyttig materiell til markedsføring.

Som så ofte ellers i idretts-Norge er det engasjerte mennesker som får ting til å skje. For å arrangere Byttehelgen er man avhengig av å ha en gjeng frivillige med på laget. Slike ildsjeler er det heldigvis mange av i klubbene her til lands.

Byttehelgen skaper nysgjerrighet og stor interesse blant folk. Økt oppmerksomhet rundt verdien av gjenbruk og fokus på å ta vare på miljøet er noe vi har sett mye til i det siste. Dette gjør det lettere enn noen gang å lykkes i å få folk til å delta på arrangementer som Byttehelgen.

Ønsker du og arrangere en byttehelg? Les mer her.