Guttedrømmen som ble virkelighet

Det er alltid fascinerende å møte mennesker som har valgt å forfølge drømmen sin. For Wubbo Boiten har den så lenge han kan huske handlet om sykler. Nå utvider han med større lokaler og bredere visjoner midt i Fagernes sentrum.

Det er snart ti år siden Wubbo og kona Monique kom til Norge. Det nederlandske paret hadde solgt alt de eide, ventet sitt første barn og jaktet på en tilværelse der de kunne leve i pakt med naturen. Wubbo tror ikke på tilfeldigheter her i verden, og det var meningen at de skulle ende opp på det lille småbruket i Valdres ved navn Sørre Skøren. Her begynte tanken om å bygge skreddersydde sykler å materialisere seg for alvor. Låven ble til verksted og bedriften ble døpt Skør´n Sykler, som for øvrig betyr å råkjøre på nederlandsk. Fiffig.
_MG_8057

Alle som har bygd opp en bedrift fra grunnen av, vet at det krever hardt arbeid og stødige ambisjoner. Hos familien Boiten skorter det dessuten ikke på kreativiteten. Wubbo husker første gang han og kona stilte med stand under Valdres Rakfiskfestival. De solgte fisk og sykler. Med Monique som er utdannet kokk og Wubbos lidenskap for to hjul, ble de godt mottatt av både gane og sykkelglade. I dag satser de sammen 100% på Skør´n. Monique tar seg av regnskapet og Wubbo skrur.

Når en kunde kommer inn til Wubbo på utkikk etter en tohjuling er det heller ingen tilfeldigheter ute og går. Med et grundig system han kaller Bikefitting, måler han vedkommende på alle tenkelige vis, for så å ende opp i en sykkel som er fullstendig skreddersydd kunden. Prisklassen strekker seg naturligvis over en nokså lang skala, alt etter hvilke materialer man velger. Han kan bygge en sykkel for deg til 120.000 uten problem, men har også kunder som vil bruke rundt 15.000.

For tiden snekkeres det butikkinnredning nøye tilpasset produktet. Alt fra pakkedisk, verksted, utstillingsvegg, peisovn og kaffehjørne skal på plass. Målet er en livstilsbutikk der entusiaster i ulik grad kan diskutere, se på film og utveksle stiopplevelser fra nær og fjern. Wubbo er selv aktiv på terrengsykkelen, og han ser på Valdres som et eldorado for sporten. Han tror på en spennende fremtid for området, og mener alt ligger til rette for å utvikle en stabil turistnæring med tanke på sykling.

Kimen Til Vekst har startet et samarbeid med Skørn AS. Vi har investert over 500.000 kroner i selskapet. Kimen Til Vekst satser på at Skørn har en plass i det norske sykkelmarkedet med sin base i Fagernes og Vestre Slidre.
SpareBank 1 Hallingdal Valdres ønsker Wubbo og familien lykke til. Det skal bli spennende å følge Skør´n videre!
Tekst: Nina Aamot / Kreator
 


gruppebildet