Hallinglaget Alpint

Det er april og sesongen nærmer seg slutten i de fleste alpinanlegg. Snø som har ligget der for turister, så vel som ivrige klubbalpinister smelter bort. Men noen setter ikke nødvendigvis skiene i boden av den grunn. For Hallinglaget Alpint betyr vår starten på en ny sesong.

Anneli R. Vøllo jobber til daglig som prosjektleder ved Hemsedal Turistkontor og er leder i bygdas alpingruppe. Hun har fulgt Hallinglaget Alpint helt fra starten med stor dugnadsinnsats og som mor. For Anneli står fellesskapet sterkt og ikke minst fokuset på selve skigleden.
– Det skal være gøy å stå på ski. Det sosiale er viktig og Hallinglaget Alpint legger til rette for at jevnaldrende kan treffes og gjøre det de liker aller best, nemlig skikjøring.
Anneli er opptatt av det felles engasjementet og hvordan det er med på å skape et helt spesielt samhold. Foreldre, trenere og løperne kommer tett på hverandre, og er det ekstra stas å få til gode samlinger.


Hallinglaget Alpint består av unge alpinister fra klubbene i Hallingdal. I tillegg er nå Krødsherad med i Hallinglaget, som også samarbeider med Kongsberg og Drammen. Sesongen starter opp i mai og varer til midten av desember. På menyen står blant annet barmarkstrening, samt skikjøring på Folgefonna og Juvass. Alt gjøres på dugnad og slik kan samlingene holdes på et lavt kostnadsnivå.
– Alle som vil skal få en mulighet til å bli med. Her er det ingen stiv inngangspris, og vi er bevisst kombinasjonen av kvalitet og kostnad.


Samarbeid, dugnadsånd og kompetanse er en spennende kombinasjon. Hallinglaget Alpint legger til rette for at trenere i stor grad kan utveksle ulike erfaring. Med samlinger på kryss og tvers av kommunegrensene har man hele tilden mulighet til å opprettholde et viss volum på treningen, samt variasjon. Er det trening på Geilo den ene helgen, reiser eksempelvis Hemsedalslaget dit og motsatt neste helg. Slikt blir det gode alpinister av. Ved siden av å ha et tilbud ned til 3. klasse, rekrutterer Hallinglaget Alpint løpere til FIS. Det er jo litt ekstra stas.


Det kan merkes at Anneli er en dame med over gjennomsnittet interesse for idretten. Helt siden hun kom til Hemsedal i 1988 som aktivitetsleder, har jobben handlet om uteliv – sommer som vinter.
– Gleden av å få til noe med de unge, er uvurderlig. Dessuten er vi med på å bygge en identitet som styrker Hallingdal som destinasjon. Vi bor jo tross alt midt i smørøyet for ski og moro.

 
Tekst: Kreator – Foto: Anneli R. Vøllo