Helt fotballpatriot

Vi møter Jansen med fotballskoa på. Sammen med ungdommen svetter han ut skjorta inne på Gol samfunnshus. Vinter og sesongslutt hindrer ikke Jan-Erik ”Jansen” Thorberg å holde pulsen oppe.
Da Jansen bokstavelig talt kom på banen i 2006, hadde Hallingdal Fotballklubb (HFK) verken a-lag eller damelag. Men det tok ikke lang tid før ballen begynte å rulle. Jansen savnet et tilbud for dem over 16 år som ønsket å satse mer på fotball her i Hallingdal, og som sportslig leder og a-lags trener dro han i gang. –”Et av målene har vært å beholde ungdommen lengst mulig før de flytter ut. Det øker sjansen for at de finner veien tilbake til Hallingdal.” Og Jansen liker å ha ungdommen rundt seg. I dag har HFK i alt 120 spillere med et tilbud som matcher samtlige fotballinjer i landet.

Flere spillere krever mer baneplass. I 2016 stod den nye kunstgressbanen på Gol ferdig, og Jansen er takknemlig for all lokal støtte. –”Banen skaper rom for egenaktivitet utenfor treningstid. Det er da man blir god”, understreker han. Kunstgress tillater dessuten hele 1800 treningstimer i løpet av året, kontra 300 på naturlig gress. Det er mange timer med leik og moro. For er det en ting Jansen er opptatt av er det at alle skal få være med å spille, uansett evner, farge eller kjønn.
I 2016 var Hallingdal representert i 3. divisjon menn og 2. divisjon damer, samt med eget lag i Norway Cup. Igjennom året arrangeres det turneringer med mottakene i de forskjellige kommunene, samt voksenopplæringen. En solskinnshistorie er den unge gutten som etter 7 måneder på mottak ble med for å sparke fotball, og som i dag spiller for a-laget. –”Fotball er samlende, sosialt og bygger vennskap for livet”, avslutter Jansen.
Sparebank 1 Hallingdal Valdres er stolte over å ha sponset den nye kunstgressbanen på Gol med 900.000 kroner. Vi ønsker Jansen og ungdommen lykke til videre med fotballen i Hallingdal!