Idrett i lokalsamfunnet

De fleste av oss har vært innom et idrettslag som ung, og noen havner der igjen som voksen. Bagn IL i Valdres engasjerer bredt; alt fra driblende smårollinger, milslukere på ski, pensjonister og russejenter. De har til og med sin egen avis som sikrer at alle nyheter er gode nyheter.

Støtte til drift betyr blant annet lavere kontingenter, oppdatert utstyr og større fokus på trenerkompetanse. Styreleder Steinar Skjerve har selv barn i idrettslaget og er veldig takknemlig for all lokal støtte. Han mener en god økonomi i bunn skaper et forutsigbart miljø, som igjen er med på å spre gode ringvirkninger. Bagn IL har blant annet et eget treningssenter åpent for alle, flerkulturelle dager, bruktbutikk drevet av en pensjonistgruppe, egen revy som settes opp årlig og nettsiden bagn.no. Avisa deres, Sør-Aurdals Posten, gir dem også en arena til å vise frem ulike aktiviteter og arrangement. Dessuten mener Steinar at barn fortsatt liker å se bilde av seg selv på pair.
16.09.03 Grendacup 2016 (139)
16.09.17 Bjødalskampen OPP (61)
Denne sesongen er det ni russejenter som driver idrettsskolen i Bagn IL. Avtalen er at pengene de får for jobben går til russebuss. Med andre ord, en vinn-vinn-situasjon for begge parter. Det er dessuten litt ekstra stas med unge trenere, men Steinar oppfordrer de foreldre der ute som sitter på en kompetanse innen idrett, å slenge seg med. Idrettslaget trenger engasjerte voksne som ønsker å lære bort. Gjerne innen alpint, klatring eller for eksempel terrengsykling. Det rom for alle salgs aktiviteter!

Bagn IL vil være en positiv drivkraft for lokalsamfunnet, og ikke minst være med på å gi gode oppvekstsvilkår for barn og unge. Gjennom året har de mange arrangement som appellerer til en bred målgruppe. Motbakkeløp på Bjødalskampen, Kongsvegrittet og Grendacup på Fossvang er noen av dem. Sistnevnte er et lokalt bygdeoppgjør for alle aldersklasser – mer spennende kan det vel ikke bli!
Tekst: Nina Aamot