Knøttecup: Én dag – 116 kamper

Idrettslag og foreninger er viktig for et hvert lokalsamfunn. Barna får leke og utfolde seg i aktiviteter sammen, og foreldre og besteforeldre stiller opp i ekte norsk dugnadsånd.
Spesielt når det er klart for Knøttecup!


Det er 34. gangen det arrangeres Knøttecup i idrettslaget, forteller lederen av Torpo IL, Bente Bråten. Hun er en av mange som legger ned ufattelig mange timer med frivillig innsats, for at lokalsamfunnet skal ha et idrettslag. Vi har allidrett, ski og fotball i idrettslaget, så det er jo noe hver dag, sier hun. Og litt ekstra blir det når de inviterer hele Hallingdal til cup.
Ole Kolbjørn Viko og Bente Bråten
Tidligere i sommer la vi ut en Facebook-post og spurte om noen kunne hjelpe til å pusse opp kiosken. Da stilte folk villig opp, forteller hun, og legger til at hun setter pris på samholdet i bygda. Med nymalt kiosk og rundt 60 frivillige går cup’en av stabelen i slutten av august hvert år.
Hele Hallingdal melder på lag. Det kommer folk fra Nesbyen, Hemsedal, Geilo, Ål og Gol. Og hvor mange venter de?

Hele 400 spillere! Det varer hele dagen, og i år er det 67 lag som er meldt på.

Nå varer ikke kampene så lenge da, sier Bråten og ler. For hvis de skal klare å rekke igjennom de 116 kampene som er satt opp, må de nok være litt kortere enn en landslagskamp. Og logistikken med å sette opp alle kampene, er det en annen ildsjel som står for.
Det er Ole Kolbjørn Viko som har ansvaret for selve Knøttecupen, sier hun. Han står for hele kampoppsettet, og sørger for at de har dommere på plass til alle kampene. Det er viktig å rekruttere dommere også, så her får de som er eldre enn ti år prøve seg på det. Mellom 12 og 15 dommere skal i år få mer enn nok å gjøre med andre ord.

Nytt i år er at vi skal ha treerfotball for 6- og 7-åringene. Dette er en kamp som foregår i et inngjerdet område mellom to lag, med tre på hvert lag. Uten keeper. Det er for at det skal bli litt mer spill, og at de skal få flere touch på ballen, forteller hun.
Nå gjenstår det bare å se om sola skinner, eller om de må finne frem støvlene. Men Bråten er ikke videre bekymret.

Det pleier alltid å være fint vær under Knøttecup!

Fint vær ble det, som alltid. For 34. gang var grassletta fylt av entusiastiske barn og voksne til en minnerik dag med fotball, fellesskap og mye glede.

 

Tekst og foto: Kreator