Ny rulleskibane til Liatoppen!

Tanken kom i 2014, arbeidet ble påbegynt i fjor, og innen vinteren skal det stå ferdig. En trygg treningsarena, for barn og unge.

Liatoppen skisenter på Ål er et populært sted. Det huser blant annet verdens største skiskytterrenn for de under 16 år. I Ål finnes et enormt miljø for langrenn og skiskyting. Og Kåre Hagen har lenge vært en av ildsjelene, som har fått hjulene til å gå.
Det er ikke bare meg da, sier Kåre Hagen ydmykt. For sammen med Svein Furuhaug fra Fjellet IL, Geir Dokken fra Torpo IL og Sissel Barskrind Ål skiskytterlag, har de nå jobbet hardt for å få på plass en rulleskibane.

Det er veldig viktig å få de yngre bort fra veien, forteller Hagen.

Alternativet for å gå på rulleski per i dag, er å gå langs de tungt trafikkerte veiene. Noe som er veldig lite gunstig, spesielt for de yngre i klubbene. Per i dag er det 50-60 personer fra klubbene som har bruk for rulleskibanen, og vi regner med at det vil øke betraktelig, forteller Hagen.
Nå har de et mål om å være ferdige med banen innen oktober. Og dette hadde ikke vært gjennomførbart, om man ikke hadde folk rundt seg med like stor vilje til å gjøre noe for lokalsamfunnet, som de selv.
Det er Øygard AS som har utbyggingen og ellers er det dugnadsinnsats som gjelder.

Banen blir 1,5 kilometer lang og kommer til å være rettet mot trening, fremfor konkurranser. Med en skiskytterbane med 32 skiver er det ikke lenger sesongene som stopper en ivrig skiskytterspire fra å bli god.
Initiativtakerne bak dette prosjektet er nå snart ferdig, men de stopper ikke der. Neste punkt på lista er snøkanoner, og på toppen av det hele skal de huse NM i skiskyting i 2019.
Ja det blir NM i en uke, og så har vi invitert til Liatoppen Skiskytterfestival uka etter, sier Hagen og smiler. For der andre kan tenke at det blir slitsomt med så mye jobb, er nok denne karen litt motsatt.
Det er litt moro det, å ha noe å drive med!

Kjell Aril Baklien, Torbjørn Bøygard, Reidar Toppen og Kåre Hagen


Tekst og bilde: Kreator