Nye høyder i Votndalen

Det blir ikke fart uten bart og heller ingen fest uten skinnvest. For de som godt kan trives med grom sykling kombinert med bygdeironi på sitt beste, har Hillbilly Huckfest blitt en av sommerens høydare. Med cowboyhatt og hjelm er det gode odds for å være helt, både før og etter solnedgang. For ikke å snakke om i solnedgang.

Sommeren 2009. Ål skisenter er inne i en periode uten daglig leder og et steinkast unna står det tre karer som speider utover landskapet. De peker oppover anlegget i fine buer og det er tydelig at de pønsker på noe luftig. Knut Myking, Vegard Breie og Magnus Tveito ser sitt snitt til å realisere noen guttedrømmer. Etter en prat med styret i skisenteret har de tommelen opp og starter byggingen av Slåtto Sykkelpark. Med spader og gravemaskin skrider de til verket og dugnadsånden er sterk. Venner og kjente stiller med det de har av stål i både muskler og redskap. Mellom slaga sykles det. Det blir en sommer med mange spadetak og slitne, men lykkelige sykkelfjes.

www.hokkfest.no

Som nærmeste nabo til skisenteret ligger gården til Tveitofamilien. Når sommernatta sniker seg på våkner låven her til livs med en vassekte saloon, et breibora dansegulv og musikk som hugger seg fast i rockefoten. Nytt av fjoråret var intet mindre enn en rodeomaskin. Kleskoden er forholdsvis enkel og består i hovedsak av flanellskjorte, cowboyhatt og (ekte) bart. Alt ligger til rette for en real bygdefest med andre ord.

 

Alle festivalers søndag. Det surrer folk rundt omkring etter en perfekt dag på sykkelen. Telt tas ned, gjørmete klær stappes tilbake i bagen og vips så er det over for denne gang. På tunet står arrangørtrioen tilbake. Det har gått i ett, men de har ingen planer om å slenge seg ned på sofaen riktig ennå. Hillbilly Huckfest spenner seg over en helg på sommeren i juli, men for Knut, Vegard og Magnus varer den lenge etter den elektriske oksen rulles ut av fjøset. Det skal ryddes, oppsummeres, planlegges og igjen bygges. For ikke å snakke om sponsing. Diesel til gravemaskin, sanitæranlegg og bandkostnader kommer ikke av seg selv oppover jordet i Votndalen. Alt i alt ser vi på tre 20% stillinger som strekker seg fra juli til juli.

Fra lokal til riks. Fra å være en helg for venner og kjente, har Hillbilly Huckfest blitt et arrangement som i fjor talte godt over 400 deltagere. Festivalen trekker folk fra hele landet, ja verden, til Ål i Hallingdal. Med lokal kapital og en god porsjon dugnadsånd seiler festivalen i land, men de tre entusiastene er enig om at det hadde vært kjekt med litt lønn i form av kronasjer på sikt. Nå står de foran en ny innhøstningssesong på sponsorsiden og det blir spennende å se om flere hiver seg på. Vi ønsker dem lykke til!

SpareBank 1 Hallingdal Valdres er fast sponsor av festivalen.
Tekst: Nina Aamot


Hvor:
Votndalen på Ål i Hallingdal
Trenger:
Noe å sykle i. Noe å feste i. Noe å sove i.
Kan leie:
Fullt utstyr. Kan ta med fullt utstyr selv.
Arrangører:
Knut Myking, Vegard Breie og Magnus Tveito.
Se opp for:
Sykler i lufta og elektriske okser.