Skate or die

Våren 2017 starter byggingen av ny skatepark i Heggenes. 400m2 med betong skal designes til en lekeplass for alle som digger å bevege seg høyt og lavt med fire hjul under beina.

En undersøkelse som Øystre Slidre skateklubb gjorde blant ungdommen i bygda, viste at hele 90 av 250 bruker skateboard, sparkesykkel eller BMX til daglig. Interessen for en betongpark er stor og dugnadsånden er så absolutt til stede. Nå er halvparten av finansieringen på plass, og ungdomskontakt Øystein Skattebu i Øystre Slidre kommune er optimistisk. Han opplever et stort engasjement fra potensielle støttespillere og ikke minst fra ungdommen selv. Han mener det er viktig med et alternativ for dem som ikke nødvendigvis ønsker å bruke fritiden sin på fotball. –”Det er viktig å fange opp alle og skape et sosialt miljø som virker meningsfylt for den enkelte. Da skapes det mange gode vibrasjoner som blir et sunt tilskudd til lokalsamfunnet.” Visste du forresten at skateboard er aktuell for de olympiske sommerleker i 2020?
IMG_5777-1
Espen Austdal (16) startet opp Øystre Slidre Skateklubb i 2015 sammen med en kompis. Da var de bare to som holdt koken på en gammel asfaltbane, men det tok ikke lang tid før det dukket opp den ene etter den andre med rullebrett. Det ble fort et godt og tett miljø. –”I skating opplever du en mestringsfølelse, uansett om du er en av de beste eller nybegynner. Det å kunne møtes en plass, skate rundt og henge sammen med folk som gjør det samme betyr mye. Vi vil takke Øystein for all hjelp vi har fått for å få igjennom dette prosjektet.” Espen håper flere slenger seg med og mener litt tålmodighet kan ta deg langt. Selv om ikke triksene sitter i starten, kommer de stødige landingene og godfølelsen etter hvert.


Øystein beskriver prosjektet som spenstig og gleder seg til det blir realisert. Han har til og med kjøpt seg et skateboard for å henge med. Samme miljø er dessuten ivrig på big jump vinterstid, så her blir det aktivitet hele året. Sammen med skateklubben ønsker han å takke for støtten fra Sparebankstiftelsen Øystre Slidre.
Tekst: Nina Aamot / Kreator
skatepark