Sykkel i sentrum

Sykkelen er mye mer enn bare et fremkomstmiddel. Dette ble tydelig bekreftet under årets Eikeleik, der i alt 51 barn og unge stilte opp for å teste ferdighetene. Noen hadde akkurat kastet støttehjulene, mens andre til tider hang nervepirrende høyt over skoleparken i Ål.

Tekst: Nina Aamot  Foto: Vegard Breie

 
_DSC8728Det skal ikke stå på engasjementet og iveren til de unge i sykkelmiljøet. Dette er en gjeng som vanligvis klarer seg selv hva gjelder trening og moro, men markedsansvarlig Stian Møllerplass i Sparebank 1 Hallingdal Valdres mener det er viktig å bidra til alle slags idretter. Det er dessuten et blomstrende miljø for downhill i bygda, noe Hillbilly Huckfest virkelig setter på plakaten med festival hver sommer. Dette skaper både rekruttering og god dugnadsånd. Møllerplass synes det er artig å kunne være med som arrangør når han ser hvor gøy de unge har det på to hjul.
Selv om det var en overvekt av gutter på årets arrangement, er jentene på vei. De overrasket med ulike manøvrere i balanseparken, og det var også en egen jenteklasse i pumptrackkonkurransen. Her foregår syklingen på en konstruert løype hvor man kan sykle uten å bruke pedaler, og utfordringen blir å få med seg farten i terrenget. Alle som registrerte seg som deltaker på arrangementet var med i trekningen om en Hard Rocx  sykkel med SpareBank 1 dekor.
Strålende sol fra blå himmel gjorde at publikum storkoste seg. I parken var det satt ut griller, og gratis vafler, kaffe og saft gjorde susen. Det var konkurranse i aldersbestemte klasser og for ulike kategorier. Knut Myking fra Hillbilly Huckfest og ungdomskonsulent Øyvind Karlsen fra Ål kommune stilte som dommere. Og selv om Eikeleik kolliderte med to ulike fotballturneringer, var det flere av foreldrene som kommenterte at de syntes det var flott med et alternativ til fotball. Vi håper og tror at Eikeleik er et arrangement som har kommet for å bli.
Eikeleik er et samarbeid mellom Hillbilly Huckfest, ungdomskonsulenten i Ål kommune og SpareBank 1 Hallingdal Valdres.