Sykkelpark på Ål

Den 29. juni i år åpnet Hallingdal Sykkelpark på Ål. Det ble mye god stemning, luftige hopp og ikke minst en inspirerende tale av kommunens ordfører, Solveig Vestenfor.

Tråkk ´n ´ Roll er opptatt av at så mange som mulig skal ha det gøy på sykkel. I det siste har fokuset ligget på sentrumsnær utvikling, der terskelen skal være lav for å komme seg ut på to hjul. Lars Wraae Jensen er prosjektleder for Tråkk ´n´ Roll i Hallingdal og brenner for det lokale engasjementet:
‹‹Jeg synes Hallingdal Sykkelpark er et godt eksempel på hvordan man får presset mest mulig sykkelmoro inn på færrest mulig m2, samtidig som man tar høyde for et differensiert vanskelighetsnivå og jevn progresjon. Denne typen anlegg åpner helt nye dimensjoner når vi snakker sykkelutvikling.›› Sammen med ivrige kollegaer, det kommunale og offentlige, næringslivet og ikke minst frivillige skjer det store ting på sykkelfronten i Hallingdal. Og det kommer alle til gode.

Som prosjektleder for Tråkk ´n´Roll avdeling Ål, er Knut Myking godt fornøyd med resultatet. Sammen med ordfører i Ål, Solveig Vestenfor, opplevde han stort engasjement og jubel fra publikum.


 
Det var tydelig å se iveren for sykkelparken på Solveig Vestenfor. Som en forkjemper for innbyggernes beste, varmet det hennes ordførerhjerte å oppleve så mange unge i full aktivitet. Hun fokuserte på viktigheten av ildsjeler og det fellesskapet som vokser frem når noen staker ut kursen:
‹‹Det ligger så mange aspekt i et tilbud som dette; både helse, møte mellom generasjoner og felles engasjement. Det er dessuten  gratis å bli med og tilrettelagt for alle nivå. Hvem vet, kanskje jeg dukker opp en mørk høstkveld og tar en liten runde selv.››
Sammen med en sykkelentusiast Knut Myking, brukte hun god tid til å bli kjent med ungdommen og parken. Myking er leder i Tråkk ´n´ Roll avdeling Ål, og understreker at den nye Hallingdal Sykkelpark er for alle.
‹‹Vi kan vel si det slik at Hallingdals «young guns» har vært den største inspirasjonen for parken på Ål. Det er rett og slett en ekstrem interesse og miljøet bare vokser. Likevel tror jeg vi vil prate om «før og efter» satsingen på sentrumsnære sykkelanlegg. Kan bli en liten revolusjon dette. Bare vent››, avslutter Wraae Jensen.
Sparebankstiftelsen Hallingdal, eier av banken, har gått inn med en sum på 3 millioner for å støtte det fantastiske arbeidet Tråkk ´n´ Roll gjør for Hallingdalkommunene. Lykke til videre!
 

Visste du alt det i Norge selges 50% flere terrengsykler enn alpinski?

 
Tre om sykkelparken

Odin (10)
Hva synes du?
Bra park med mange utfordringer. Jeg kommer til å bruke den mye!
Når startet du å sykle? Nei, sånn i toårsalderen på løpesykkel.
Hvilket underlag liker du best? Enkelt terreng. Dessuten er pumptracken på Vestlia en favoritt.


Aslak (10)
Hva synes du? Skikkelig bra park.
Når startet du å sykle? Hatt løpesykkel siden jeg var liten.
Har du en favoritt på sykkel? Turen hjem fra hytta gjennom terreng. Liker også park.


Anir (13)
Hva synes du? Jeg skal bruke parken masse, den er helt perfekt!
Når startet du å sykle? Har syklet terreng siden jeg var ni.
Når trives du best på sykkelen? I Hillbilly Bike Park, med hopp og freeride.
 
 
 
Tekst og foto: Kreator